> Köpek tuyunu degisir, huyunu degismez. > Köpegi andun, kutaliyi hazirla. > Körkma kisin kisundan, kork aprilun besinden, ocuz ayrilur esinden. > kim verursa baga yerum, ben ondan yana derum. > Kiz cay yapragina benzer, zamanini gecurdunmi kartlanur. > Kestane kumusiden cikti, gerisini begenmedi. > Kendume yer edeyim, bak saga ne edeyim. > Kedinun kuyrugina basmayinca sana hirlamaz. > Karinin eyisi eve cirmez, cotisi yere cirmez. > Kara biber karadur, diremlan satili, karda oyle beyazdur kuraklan atiliyi. > Kalkti rahmetli, oturdi korbakor. > Kalbum defter, dilum donmes. > Iyiluk yap, at bayisaga. > Ilan egrilur burgrulur, deligine girince dogrulur. > Ilan topragi ufura ufura yer. > Iki soza bir guneli, üstüne bir hapsikoli. > Hukumet isine karisma, delunun isine karisma, ellagun isine hic karisma. > Hacan gelin olursun ederler seni huri; sora misir ekmegi. > Gemi aldun, kicina; toprak aldun, icine; kari aldun basina gec otur. > Farzdan önce farz var. > Ezrail vurur pence, bakmaz ihtiyara cence. > Ezma, ezilma, orta kal. > Eyi adam neyler mali? Cotisida neyler mali? > Evi sildum supurdum, kutis geldi oturdi. > Etma kulum, bulma zulum. > El eliyla ilana tutma, ilanada yazuk olur. > Et diluna, bicak eline. > Dut demaga dudak lazim. > Demir taradi, saga da yaradi. > Degnegum dagarcigum, suparam sürecegum. > Corbaki dasar, kepcenin pahasi olmaz. > Cocukla girma yola, olur basuna bela. > Calista, gavura kalsun. > Borc cikti bine, gel elmanun dibine. > Bise desam soz olur, demesam maraz olur. > Bilmedugun atun gerisine gecma. > Ben derum torunum yok, o derki dayimsun dayim. > Bekle esegum bekle, manca pisirda yersun. > Bahane sigirlere, dolaniyi sirtlere. > Ayranum budur, yarisi sudur, yersenda budur, yemesenda budur. > Afkurmasini bilmeyen köpek, koyuna kurt götürür. > Aferun torbasi dolmas. > Adami yapan da karidur, yikan da karidur. > Soradan görenler gavurdan donenun muslimanlugi aynidur. > Deremende duran sican ac kalmas. > Fukaranun tavugi, iki günde bi yumurtlar. > Erkegun kocasi borctur. > Erkek deredur, kadin göldur. > Cakal yedi tavugumi ben ne dedum dedum. > Bogda ekmegun yoksa, bogda dilun olsun. > Bi gozun digerine faydasi yoktur. > Borc cikti bine. gel elmanun dibine. > Sen kari pesindesun, haziri elden gitti. > Okuz eldi, ortalukda bozuldi. > Elun elinden ilana tutma, yazukdur. > Bekle esegum bekle, manca piserda yersun. > Komsunun karni agirdi, sen kendi karnini ogustur. > O kizum sana derum, o gelinum sen isut. > Yüz sene ilersini dusun, birde gerisini. > Yetimun koletisi pismez, pissede yanar. > Yasadugun gun arkanda kalur. > Sunger dusti terekten, kirdida belini. > Sirgan yerine sirgan biter. > Sican isedi denizeda, oldi oga ortak. > Rize ye vali olacaguna, cay alum yerine bi sepetci ol. > Ormanlarun gozi var, yolun kilavuzi var. > Ne dograrsan canaguna, o gelur kasuguna. > Menfaatleri oldugu zaman, vav olurlar. > Memis gurbette, kazanduguni yemis. > Mart kapidan bakturur, kazma kurek yakturur. > Madem gideyi miras, bende yiyeyim biras. > Lafun tutulursa hakimsun, tutulmasa sen kimsun.